Vacature: BUSINESS CONTROLLER (36-40 UUR)

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij data verzamelt, analyseert, rapporteert en vertaalt naar  concrete adviezen ten aanzien van tactische en strategische besluiten?  En ben jij in staat om te anticiperen op toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen en aan de hand daarvan verbeter voorstellen te doen ten aanzien van bedrijfsprocessen? Dan is DO IT  ORGANIC wegens uitbreiding op zoek naar jou!

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvolle, internationaal en snelgroeiend bedrijf welke actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

 

Onze organisatie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame en betere wereld door de overgang van conventionele naar biologische landbouw te versnellen. Wij maken dit mogelijk door het leveren van hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

 

Over de functie

Als Business Controller ondersteun je onze bedrijfsprocessen met gerichte analyses en rapporten van financiële en niet financiële gegevens. Aan de hand van de beschikbare financiële informatie maak je plannen en begeleid je deze plannen om kosten te besparen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Je ondersteunt collega’s met financiële of data gerelateerde vraagstukken om de aansturing verder te verbeteren. Je werkt aan diverse projecten en business cases waarbij jij gevraagd en ongevraagd advies geeft.

Als Business Controller heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het opstellen, analyseren en monitoren van KPI’s en financiële rapportages
 • Productie controlling
 • Het monitoren van budgetten en zoeken naar kostenbesparingen
 • Ondersteuning aan het budget proces
 • Het proactief doen van verbeter voorstellen ten aanzien van bedrijfsprocessen
 • Je adviseert de directie en het management over tactische en strategische besluiten
 • Je neemt deel aan en initieert projecten en business cases, al dan niet in de rol van projectleider of in een support rol

Je rapporteert aan de CFO en bent veel in contact met alle disciplines.

 

Wie zoeken we

We maken graag kennis met een Business Controller of Business Analist die meerdere jaren ervaring heeft in een vergelijkbare functie. Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde HBO+ of WO opleiding, bij voorkeur in financiële of bedrijfseconomische richting, aangevuld met minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent een stevige gesprekspartner, nauwkeurig, zelf startend, gedreven, flexibel, nieuwsgierig, stressbestendig en gaat proactief, analytisch, resultaatgericht en oplossingsgericht te werk. Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over een kritische houding;
 • Kennis van BI en ERP systemen, bij voorkeur Microsoft Dynamics NAV, PowerBI en SLIM4;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een dienstverband met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, een premievrije pensioenregeling,  vakantiegeld en mogelijkheid om deel te nemen in de STAK.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf die sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

 

Interesse of meer informatie?

Are you 100% involved to improve? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar DO IT ORGANIC BV, afdeling HR, Hermesweg 7, 3771 ND Barneveld of stuur een mail met jouw CV en motivatie naar jobs@organic.nl.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Katja Slendebroek, CFO (katja@organic.nl).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.