Vacature: Group Controller (40 uur)

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij in een brede Finance rol jouw kennis en ervaring op Financial/Business Control kunt inzetten en tevens je verder kan ontwikkelen?  En ben jij in staat om te anticiperen op toekomstige gebeurtenissen en ontwikkelingen en aan de hand daarvan verbeter voorstellen te doen ten aanzien van bedrijfsprocessen? Dan is DO IT  ORGANIC op zoek naar jou!

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvolle, internationaal en snelgroeiend bedrijf dat actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

Onze organisatie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame en betere wereld door de overgang van conventionele naar biologische landbouw te versnellen. Wij maken dit mogelijk door het leveren van hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Over de functie

Als Group Controller ben je volledig betrokken bij zowel de Financial Control als de Business Control activiteiten binnen DO IT ORGANIC. Je rapporteert aan de CFO en je geeft dagelijks leiding aan het Finance Team, bestaande uit 5 FTE. Ook werk je intensief samen met de IT Manager voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

In deze brede rol ben jij samen met het Finance team dagelijks bezig met de gehele financiële huishouding. Je overziet de gehele balans, P&L en Cash Flow. Tijdens de afsluiting ben jij verantwoordelijk voor de consolidatie (Speedbook), de balansdossiers en het opstellen van de jaarrekening. Daarnaast ben je in de lead voor de planning en control cyclus. Hierin vertaal jij het strategisch meerjarenplan naar een periodiek budget, forecast en cashflow. Je neemt het voortouw in de periodieke business reviews, waarbij je de resultaten en jouw performance analyses helder kan toelichten.

Daarnaast is DO IT ORGANIC dagelijks bezig met proces optimalisatie. Dit betekent dat wij verwachten dat jij heel regelmatig hands-on met de IT manager samenwerkt voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Hiervoor is gedetailleerde  kennis van Microsoft Dynamics NAV zeer gewenst.

Door de strategische groei zal je als Group Controller ook betrokken zijn bij acquisities.

Kortom, samen met de CFO, het Finance Team en het IT team vervul je een rol als een spin in het web binnen DO IT ORGANIC.

 

WIE zoeken WE?

  • Bachelor/Master opleiding in Accountancy, Finance of Economics;
  • 7-10 jaar werkervaring; bij voorkeur gestart bij een Big Four accountancy firm en daarna een overstap naar het bedrijfsleven gemaakt;
  • Sterke financieel technische ervaring incl. jaarrekening;
  • Hands-on kennis van BI en ERP systemen, bij voorkeur Microsoft Dynamics NAV, PowerBI,  Speedbook en SLIM4;
  • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Je bent een gedreven professional, een stevige gesprekspartner, nauwkeurig, zelf startend, flexibel, nieuwsgierig, stressbestendig en je gaat proactief, analytisch, resultaatgericht en oplossingsgericht te werk. Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over een kritische houding.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een dienstverband met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, een premievrije pensioenregeling,  vakantiegeld en mogelijkheid om als certificaathouder deel te nemen in de STAK van de onderneming.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast word je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

Interesse of meer informatie?

Are you 100% involved to improve? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar DO IT ORGANIC BV, afdeling HR, Hermesweg 7, 3771 ND Barneveld of stuur een mail met jouw CV en motivatie naar jobs@organic.nl

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Désirée Theyse, CFO (d.theyse@organic.nl)   Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.