Vacature: Project / ICT Manager (40 UUR)

Ben jij op zoek naar een functie waarin je een stempel kan drukken op het toekomstig IT plan en de optimalisatie van bedrijfs- en IT-processen? Ben jij in staat een project te leiden en af te ronden? Houd je je kennis graag up to date en kun je een goede vertaalslag maken naar de impact op DO IT ORGANIC? Dan is DO IT ORGANIC wegens uitbreiding op zoek naar jou!

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvol, internationaal en snelgroeiend bedrijf dat actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

Onze organisatie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame en betere wereld door de overgang van conventionele naar biologische landbouw te versnellen. Wij maken dit mogelijk door het leveren van hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Over de functie

Als project/ ICT Manager ben je verantwoordelijk voor de strategische en tactische beleidsontwikkeling en -advisering binnen IT en rapporteer je aan de CFO. Je houdt trends in de gaten en zorgt dat DO IT ORGANIC toekomstbestendig en in een goed beveiligde omgeving werkt. Je zult als projectmanager functioneren voor een aantal IT gerelateerde projecten, waarbij je samenwerkt met collega’s van diverse afdelingen.

Op basis van een inventarisatie van het huidige IT landschap en het strategisch plan van de onderneming, wordt het IT plan opgesteld. Er liggen al wat ideeën voor het IT plan, zo wordt er momenteel gekeken naar een PIM systeem en E-Commerce. De ICT Manager kan hierin meedenken en beslissen, zodat het IT plan toekomstbestendig wordt. Je bent continu op zoek naar verbetering van bedrijfsprocessen door verdergaande automatisering. Het betreft een nieuwe functie waarin veel mogelijkheden zijn om verder te bouwen aan een groeiende en verder te automatiseren organisatie.

Je werkt samen met een ICT Medewerker. De ICT Medewerker faciliteert en ondersteunt met name de operationele activiteiten en IT werkprocessen, en fungeert ook als vraagbaak voor werknemers en ondersteunt in de beleidsuitvoering en een aantal projecten. Daarnaast is de ICT Medewerker verantwoordelijk voor de coördinatie en het beheer van masterdata management. Gezamenlijk verdelen jullie het beheer van de diverse applicaties.

Als ICT Manager heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Strategisch ICT beleid, beleidsontwikkeling en advisering
 • Samen met je collega’s borg en optimaliseer je de continuïteit van de bedrijfsvoering door alle soorten IT-processen te verbeteren
 • Je bent projectmanager voor een aantal IT gerelateerde projecten en ontwikkelt plannen voor nieuwe projecten
 • Je onderhoudt de relatie met en de ondersteuning door de externe ICT-leveranciers van DO IT ORGANIC
 • Je bent verantwoordelijk voor het ICT budget
 • Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van een aantal applicaties
 • Je kan de ICT Medewerker vervangen bij diens afwezigheid

Wie zoeken we

We maken graag kennis met je als je enkele jaren ervaring hebt in een vergelijkbare functie. Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over een klantgerichte en oplossingsgerichte houding;
 • Je hebt een Can do mentaliteit
 • Bij voorkeur kennis van Navision;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen.

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een dienstverband met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, een premievrije pensioenregeling en vakantiegeld.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

Interesse of meer informatie?

Zie je jezelf terug in deze vacature? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar DO IT ORGANIC BV, afdeling HR, Hermesweg 7, 3771 ND Barneveld of stuur een mail met jouw CV en motivatie naar jobs@organic.nl

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Katja Slendebroek, CFO (katja@organic.nl)  Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.