VACATURE: MARKETING MANAGER RETAIL

Wil jij een positieve impact hebben op de toekomst van onze planeet? Krijg jij energie van een rol waarin jij verantwoordelijk bent voor de verbetering van de marktpositie van onze (nieuwe) merken? En lijkt het jou leuk om bezig te zijn met NPD; van idee tot marktintroductie?  Dan is DO IT ORGANIC op zoek naar jou!

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvol, internationaal en snelgroeiend bedrijf welke actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

Onze organisatie

DO IT ORGANIC zet zich in om de connectie te herstellen met de oorsprong van ons eten. Een oorsprong zo ver terug. Dat is toch immers nooit anders geweest dan biologisch? We zijn trots op de ingrediënten die we over de gehele wereld inkopen. Ingrediënten van de beste kwaliteit bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het product. Zodat we bewust zijn wat we eten en we het ook weer kunnen waarderen. We stellen ons voor, dat mensen zich weer bewust worden van de weg van de akkers naar ons bord. Waardoor we dan beter begrijpen waarom liefde, zorg en respect alle verschil maken. En waarom biologisch dus de beste keus is; waarom DO IT de beste keuze is!

Wij leveren uitsluitend hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om via een duurzame manier impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Over de functie

Als Marketing Manager heb je de kans om direct bij te dragen aan onze duurzaamheidsmissie. Je zet je marketing vaardigheden maximaal in waardoor jij onze merken elke dag sterker maakt.

We verwachten van jou dat je met een helicopterview over de verschillende merken en markten heen kan kijken en daadkrachtig ons product portfolio onder de loep neemt. Vervolgens werk je dit uit in een go-to-market strategie. Dit doe je mede door het analyseren van de huidige merken en SKU’s en het door ontwikkelen van nieuwe concepten en het uitbreiden daarvan.

Vervolgens ontwikkel je op basis van de gemaakte strategische keuzes een creatief en conceptueel marketingplan waarin je de merken positioneert en activeert door passende campagnes.

Met jouw opgedane ervaring als marketeer en je ervaring met conceptueel denken speel je goed in op kansen en trends die je binnen de conventionele Retail, Health Food Channel (HFC) kanaal en online ziet ontstaan. Je bent in staat een marktanalyse te maken en bent vindingrijk genoeg om de beperkte data om te zetten in bruikbare informatie vanwege je sterk ontwikkelde analytische skills.

Je werkt nauw samen met de collega’s van sales en productie. Je rapporteert aan de Manager Consumer Products en geeft leiding aan een Jr. Brand Manager.

Waar ben je verantwoordelijk voor:

 • Het ontwikkelen van een kort-, midden- en lange termijn strategie voor onze merken;
 • Verantwoordelijk voor het gehele merkportfolio: Amaizin en La Bio Idea;
 • Het ontwikkelen van een marketingplan;
 • Het volgen van de marktontwikkeling van de verschillende merken en producten;
 • Het onderhouden en ontwikkelen van de verschillende sku’s binnen de merken;
 • Het ontwikkelen van nieuwe concepten- merken en producten;
 • Analyseren van het portfolio o.b.v. trends in de markt en ontwikkelingen bij verschillende retailers en past daar de strategie op aan;
 • Projectmanagement voor de verschillende marketing projecten voor zowel NL als internationaal;
 • Het coördineren van design- en reclame bureau’s;

In deze functie ben je op strategisch alsook op uitvoerend niveau actief. Er is veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven.

WIE zoeken WE?

Een enthousiaste Marketing Manager – de unieke schakel, creatief, innovator, foodie – die  meerdere jaren ervaring heeft in een vergelijkbare FMCG Marketing functie of een Sr. Product Manager die graag een stap wil maken richting Marketing en die als belangrijkste competentie ‘Ownership’ weet in te zetten. Je bent een zelfsturend en autonoom opererend persoon die het leuk vindt om vanuit een helicopterview onze merken op te bouwen en uit te bouwen. We zoeken iemand met een sterke persoonlijkheid die in staat is om op basis van de feiten en een goed uitgewerkt marketingplan groei weet te realiseren. Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde HBO- of WO opleiding, bij voorkeur in commerciële richting, aangevuld met minimaal 6 jaar ervaring binnen FMCG Marketing;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je hebt strategische ervaring maar daarbij ook een flinke hands-on mentaliteit;
 • Je bent zelf startend, overtuigend, creatief, analytisch, gedreven, nieuwsgierig, stressbestendig en gaat proactief, resultaatgericht en oplossingsgericht te werk;
 • Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over voortschrijdend inzicht en een kritische houding;
 • Je beschikt over goede projectmanagement eigenschappen;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een dienstverband met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband,  een premievrije pensioenregeling, vakantiegeld en de mogelijkheid om op den duur deel te nemen in de STAK.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf die sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

Interesse of meer informatie?

Interesse in deze rol? neem dan contact op met Max Tasseron: 06-14 91 21 61. Je kunt ook een mail sturen; maxtasseron@topofminds.com