VACATURE: KEY ACCOUNT MANAGER RETAIL

Wil jij een positieve impact hebben op de toekomst van onze planeet door merken en producten te verkopen die het verschil maken? En zou jij deel uit willen maken van onze reis in het ontwikkelen van nieuwe impactvolle merken en weet jij daar draagvlak voor te creëren richting onze klanten op een zodanige manier dat ze echt deel gaan uitmaken van onze missie?  Dan is DO IT ORGANIC op zoek naar jou!

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvolle, internationaal en snelgroeiend bedrijf welke actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

Onze organisatie

Do IT ORGANIC zet zich in de connectie te herstellen met de oorsprong van ons eten. Een oorsprong zo ver terug dat is toch immers nooit anders geweest dan biologisch? We zijn trots op de ingrediënten die we over de gehele wereld inkopen. Ingrediënten van de beste kwaliteit bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het product.  Zodat we (weer) weten wat we eten en we het weer meer kunnen waarderen. We stellen ons voor dat mensen zich meer weer bewust worden van de weg  van de akker naar ons bord. Dan begrijpen we waarom liefde, zorg en respect alle verschil maken. En waarom bio de beste keus is. Waarom DO IT de beste keuze is.

Wij leveren uitsluitend hoogwaardige gekwalificeerde en volledig  biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Over de functie

Als Key Account Manager Retail heb je de kans om direct bij te dragen aan onze duurzaamheidsmissie. Door je vaardigheden als storyteller van onze merken, onze 100% biologische projecten en ja soms ook als charmante onderhandelaar in te zetten weet je de best mogelijke positie voor onze merken te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en opvolgen van de aanpak voor het Europese retail kanaal. Je realiseert sales, volume en targets voor grote nationale accounts. Als Key Account Manager Retail heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Het realiseren van omzet-, marge- en winstgroeidoelstellingen in het Retailkanaal. Key accounts zoals Albert Heijn, Jumbo, SU en online (bv. Picnic, Marley Spoon, Crisp etc.)
 • Het onderhouden en ontwikkelen van sterke relaties met belangrijke klanten
 • Acquisitie van nieuwe Retailklanten
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van accountplannen
 • Het bezoeken van klanten, onderhandelen, het overeenkomen van prijzen en het afsluiten van contracten
 • Analyseren van de verkoop en het doen van voorstellen voor effectieve promotiecampagnes
 • Het introduceren van nieuwe merken en/of assortiment bij bestaande en nieuwe accounts
 • Je werkt met onze eigen merken (Amaizin, La Bio Idea & Basta) en speelt in op Private Label mogelijkheden
 • In deze functie ben je zowel op strategisch als uitvoerend niveau actief. Je hebt veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven. Je rapporteert aan de Manager Consumer Products.

 WIE zoeken WE?

Een enthousiaste Key Account Manager – een echte storyteller, sales manager, organisator, foodie – die enkele tot meerdere jaren ervaring heeft in een vergelijkbare functie en die als belangrijkste competentie ‘Ownership’ weet in te zetten. Je bent een zelfsturend persoon die het leuk vindt om vanuit scratch iets op te bouwen. Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in commerciële richting, aangevuld met minimaal drie jaar ervaring in een soort gelijke functie binnen de FMCG;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent zelf startend, creatief, accuraat, gedreven, flexibel, assertief, nieuwsgierig, stressbestendig en gaat proactief, resultaatgericht en oplossingsgericht te werk. Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over voortschrijdend inzicht en een kritische houding;
 • Absolute hands-on mentaliteit
 • Je beschikt over goede project management eigenschappen
 • Kennis van ERP systemen, bij voorkeur Microsoft Dynamics NAV;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een dienstverband met een marktconform salaris, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, (elektrische) auto van de zaak, een premievrije pensioenregeling, vakantiegeld en de mogelijkheid om op den duur deel te nemen in de STAK.

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf die sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

Interesse of meer informatie?

Interesse in deze rol? Bel dan met Erika 06 52733345. Je kunt ook een mail sturen; jobs@organic.nl